آشنایی با باتری ماشین و اجزای آن
پست شده در وبلاگ رسالت باتری

آشنایی با باتری ماشین و اجزای آن

در این مقاله قصد داریم شما را با اجزای باتری ماشین آشنا کنیم، با ما همراه باشید:

اجزای اصلی  باتری ماشین

آشنایی با باتری ماشین و اجزای آن

درپوش باتری

جعبه های باتری عموما از کیفیت و جنس پلیمر یا پلاستیک پیروی می کنند. درون این جعبه به طور خانه می باشد. در زیر هر خانه برآمدگی هایی دیده می شود که صفحه های باتری داخل آن ها قرار داده می شوند. سر درپوش هر خانه حفره هایی به چشم می خورد که گاز های حاصل  از واکنش های شیمیایی داخل باتری از آن ها بیرون می شوند. درپوش یا بدنه باتری ها بایستی در برابر تشعشات اسید استار و محکم باشند. افزون بر آن بایستی قدرت دگرگونی دما ( 50- تا 150 درجه سانتیگراد) و فشار را نیز داشته باشند. در زمان قدیم درپوش باتری را از مدلی لاستیک درست می شد؛ ولی در عصر حاضر عموما از پلاستیک های ویژه به منظور تهیه درپوش استفاده می کنند.

صفحات مثبت، منفی و عایق

صفحه های منفی ( و مثبت ) دارای 2 قسمت هستند یکی مواد فعال آن صفحه و دیگری اسکلت اساسی و مهم باتری. همان گونه که در فوق گفته شد کیفیت و کارایی ماده فعال صفحه های منفی در وضعیت شارژ کامل از سرب پی بی است. به منظور درست کردن این صفحه ها ( و صفحه های مثبت ) اول یک اسکلت فلزی شبکه بندی شده درست می کنند. جنس این اسکلت عموما از ماده سرب است که به منظور زیاد کردن مداومت و آسانی در زمان ریخته گری آن اندکی کلسیم به آن می افزایند. جنس ماده فعال صفحه های مثبت در هنگام شارژ کامل، دی اکسید سرب ( پر اکسید سرب ) پی بی او 2 است که این صفحه ها را به رنگ قهوه ای پر رنگ یا قهوه ای متمایل به قرمز هستند.

هر صفحه مثبت میان دو صفحه منفی قرار داده می شود البته اندازه آن ها یکی کمتر ار اندازه صفحه های منفی در آن خانه هستند. به همین علت مقدار استفاده شدن صفحه های مثبت زیادتر از صفحه های منفی هستند. علاوه بر آن مقدار ریختن این صفحه ها .به همین علت برای به منظور جلوگیری از خورده شدن سریع صفحه های مثبت است، که در عصر کنونی این صفحه ها در لفافه از مدلی عایق پیروی می کنند. با دقت به میزان صفحه های مثبت و منفی وجود داشته در هر خانه باتری، فاصله میان صفحه ها خیلی اندک است. البته می توان گفت که احتمال برخورد صفحه های به همدیگر خیلی زیاد است. اگر یک صفحه مثبت و منفی به یکدیگر اتصال پیدا کنند آن دو صفحه از روند تهیه جریان بیرون می شوند و در پایان سبب کم شدن ولتاژ خروجی باتری می شوند. به منظور پیشگیری از این رخداد میان هر صفحه مثبت و منفی یک صفحه عایق قرار می گیرد.

بست های وصل کننده

بست های وصل کننده نیز یکی دیگر از اجزای تشکیل دهنده باتری ماشین به حساب می آیند. بست های وصل کننده نقش مداومت و ثابت نگه داری سر کابل به خروجی باتری را در اختیار دارند. بودن این بست ها به طور جدی مورد نیاز و لازم هستند. چون که زمان حرکت ماشین امکان این که به دلیل بالا و پایین رفتن کابل از سر باتری خارج شود و ولتاژ کم زیاد شود. البته بست های وصل کننده باتری با مسئولیت تاثیرگذار خود از این رخداد پیشگیری می کند.

مایع الکترولیت

الکترولیت نقش هدایت کننده عبور و مرور الکتریکی میان صفحه های باتری را در اختیار دارد. مایع الکترولیت خودرو متشکل شده از آب مقطر و اسید سولفوریک می باشد. هر زمان که باتری به دلیل فعالیت های شیمیایی میزانی از آب آن در دسترس خارج می شود و بایستی به آن آب مقطر اضافه نمود. بودن سولفات در مایع باتری خودرو خیلی ضروری می باشد. می شود بیان کرد که سولفات به مواد فعال صفحه های باتری بازخورد نشان می دهد و در پایان این بازخورد انرژی الکتریکی آزاد سازی می کند. این انرژی الکتریکی از سر باتری منفی به سوی دستگاه های الکتریکی جریان پیدا می کند و بعد از آن به سر باتری مثبت بازگشت می کند. در این باره می شود بیان کرد که مایع الکترولیت به ازای یکی از بخش های تشکیل دهنده باتری ماشین نقشی اساسی و مهم را در اختیار دارد.

خروجی منفی و خروجی مثبت

خروجی ها به عنوان واسطه میان باتری خودرو و بخش های الکتریکی اتومبیل هستند. می توان بیان کرد که توسط خروجی و کابل، باتری خودرو به دستگاه های برقی اتومبیل اتصال داده می شوند.

سوراخ های موجود در درپوش

درپوش باتری اتومبیل همان گونه که از نامش هویدا است  نقش و مسئولیت  پوشش دهی صفحه های باتری و خانه های باتری را در اختیار دارد. این درپوش در اصل درب جعبه ی باتری می باشد که روی آن توسط  پیچ ها مداومت پیدا کرده است. روی درپوش سوراخ هایی به چشم می خورد تا گازهای اضافی که از فعالیت های شیمیایی داخل باتری به وجود می آید بتواند از آن ها بیرون شود. بودن این سوراخ ها به منظور پیشگیری از به وجود آمدن خطر مورد نیاز و لازم می باشد. درپوش دارای سوراخ  نیز یکی بخش های تشکیل دهنده باتری خودرو نام برده می شود.

صفحه نشان دهنده حالت الکترولیت یا هیدرومتر

فعالیت هیدرومتر در اصل، آنالیز کردن چگالی اسید وجود داشته در مایع الکترولیت باتری می باشد. عموما در باتری ها یک وسیله به صورت استوانه ای بر روی سطح باتری قرار داده می شود که هیدرومتر در آخر آن به چشم می خورد. به علت قرار داده شدن در آخر هیدرومتر داخل الکترولیت باتری هیدرومتر به 3 رنگ سیاه، سفید و قرمز دیده می شود. به عبارتی دیگر نقش و مسئولیت هیدرومتر به ازای یکی از بخش های تشکیل دهنده باتری اتومبیل، آنالیز کردن غلیظی اسید وجود داشته در مایع باتری است.

فروشگاه رسالت باتری عرضه کننده انواع باتری ماشین کره ای و باتری ماشین ایرانی از بهترین برندهای موجود در بازار از جمله: صبا باتری ، سپاهان باتری و … با کمترین قیمت، همراه با ارسال و نصب رایگان در محل

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *